Domper voor Koen Kouwenaar

De start van het seizoen op de Challenge Tour duurde voor Koen Kouwenaar maar kort. Door een blessure zag hij zich gedwongen zich terug te trekken uit het Limpopo Championship

koen kouwenaar

Hij sloeg nog wel af op de tweede dag van het toernooi op de Challenge Tour in Zuid-Afrika, maar nog voor hij de eerste hole uitgespeeld had, besefte de 23-jarige Nederlander dat hij voor een onmogelijke opgave stond. Niet omdat hij in de eerste ronde een hoge score binnen had gebracht, maar omdat de reden van die hoge score hem ook vrijdag direct parten speelde.

'Sinds afgelopen vrijdag heb ik uit het niets last van mijn pols gekregen en het is helaas niet beter geworden. Ik heb het geprobeerd maar het is gewoon dom als ik doorspeel met deze pijn', verklaarde hij de W/D die na achttien holes achter zijn naam werd gezet.

Kouwenaar, die dankzij het in Nederland georganiseerde toernooi van de Challenge Tour kan rekenen op een aantal starts op het circuit, opende de ronde donderdag - ondanks de pijn - nog wel goed (een eagle op zijn derde en een birdie op zijn vijfde hole) maar daarna werden de klachten te erg om de score bij elkaar te houden. Zeven bogeys en twee dubbele bogeys wierpen hem ver terug op het leaderboard, maar dat was dus wel het minste van zijn problemen, zo leerde de terugtrekking op vrijdag.

De eerstejaars professional was dan ook teleurgesteld, ook al omdat hij zich direct realiseerde dat er ook een streep ging door het Bain's Whisky Cape Town Open en de Dimension Data Pro-Am waarvoor hij ook op de startlijst stond.

'Ik vlieg nu naar huis en dan kijken of we er snel iets aan kunnen laten doen of dat ik rust moet nemen. Voorlopig in elk geval geen toernooien', realiseerde Kouwenaar zich de mogelijke gevolgen van zijn kwetsuur nadat hij ook vorig jaar een flink deel van het seizoen had moeten missen met een polsblessure.

World
  • Golfsupport