Luiten start onder par

Er is al een gaatje van vier slagen met de leider, maar Joost Luiten startte op een van zijn favoriete banen met een solide 71 (-1), waarmee hij net in de top 20 staat.

Luiten start onder par

Luiten tekende het afgelopen decennium voor een aantal topresultaten op de Diamond Country Club in Oostenrijk (winst, twee keer derde, zesde en zevende), dus zal hij deze week – ondanks de kou en het slechte weer – met een positief gevoel zijn begonnen. En met drie birdies en twee bogeys hield hij de kop van het klassement na de eerste dag van het Oostenrijks Open inderdaad keurig in het zicht.

Luiten begon en eindigde zijn eerste negen met een birdie en won ook op de vijftiende hole nog een slag. Twee keer moest hij een bogey noteren. De optelsom was een 71 (-1) en een gedeeld 19de plaats, in het overigens niet bijster sterk bezette toernooi. Hiermee heeft hij vier slagen achterstand op Alejandro Cañizares (-5), die op zijn beurt op de hielen wordt gezeten door een groepje van vier man, waaronder Martin Kaymer (-4). Zuiderbuur Thomas Detry startte met een keurige 70 en staat hiermee op het randje van de top 10

De rest van de Nederlanders wist niet in het rood te duiken. Darius van Driel en Wil Besseling kwamen met een rondje level par (72) het dichtst in de buurt. De eerste vocht zich na een moeilijke start met vier bogeys op zijn eerste negen knap terug, terwijl Wil Besseling tekende voor een kaart met twee bogeys en twee birdies. Besseling en Van Driel werden vorig jaar respectievelijk derde en vierde in dit toernooi, dus ze hebben voldoende goede herinneringen om zich de komende dagen omhoog te spelen op het leaderboard.

Lars van Meijel zal na een 74 (+2) wat extra gas moeten geven en kan zich op een 57ste plaats geen grote fouten permitteren als hij er dit weekend bij wil zijn.

Leaderboard