Besseling en Van Meijel door

Door invallende duisternis kon de tweede ronde van de Qatar Masters niet worden uitgespeeld waardoor pas zaterdag duidelijk is wie wel en wie niet de cut halen, al zijn Lars van Meijel en Wil Besseling daar al wel zeker van.

besseling

De omstandigheden waren lastig op de tweede dag van de Qatar Masters en werden in de loop van de dag zelfs ronduit moeilijk. Een gemene wind stelde de spelers voor een enorme uitdaging en veel spelers hadden het daar zichtbaar moeilijk mee, met veel scores boven par als gevolg.

Ook de Nederlanders kwamen de tweede omloop niet allemaal schadevrij door en dat betekende in sommige gevallen direct einde toernooi, ook al wordt dat pas zaterdag officieel bevestigd omdat de tweede ronde door invallende duisternis niet af kon worden gemaakt.

Het doek viel zeker voor Daan Huizing (+7) en vrijwel zeker voor Darius van Driel (+2). Voor Huizing was dat na zijn +6 van donderdag al wel zeker, al herstelde hij zich met een tweede ronde in één boven par heel behoorlijk, voor Van Driel kwam de cut als een verrassing. De Zuid-Hollander tekende voor een 74 (+3) met vier bogeys en één bogey, en duikelde daarmee zo ver op het leaderboard dat zijn kansen om het weekend te halen vooral nog theoretisch zijn.

Hetzelfde geldt voor Joost Luiten. Na een foutloze eerste ronde tekende hij op dag 2 voor een score ruim boven par en die score 'dankte' hij vooral aan de laatste drie holes voor de turn waarin hij een triple bogey 7 en twee bogeys maakte. Na de turn herstelde hij wel iets, birdies op tien en dertien, maar met een 75 (+4) staat hij na 36 holes op +2 en één slag buiten de cutline en dat is vrijwel zeker teveel om door te mogen naar het weekend.

Wil Besseling en Lars van Meijel staan na 36 holes allebei op -1 en dat zal, tenzij er nog hele gekke dingen gebeuren, genoeg zijn om door te mogen naar de tweede helft van het toernooi.

De scores van de twee Nederlanders spiegelden ten opzichte van de eerste dag. Waar Besseling begon met een 72 en hij herstelde met een 69 op dag 2 deed Van Meijel het precies andersom: 69 op dag 1 en een 72 op dag 2. Besseling kende een sterk eerst deel van de ronde (-4 na 10) maar leverde aan het slot nog wat in, Van Meijel leverde vlak voor de turn flink in, maar herstelde zich op de back nine voldoende waardoor zelfs de bogey op de slothole hem geen pijn meer kon doen.

De leiding in Qatar was bij het vallen van het duister in handen van Jeff Winther. De Deen tekende net als in de eerste ronde voor een 67 en heeft daarmee met -8 twee slagen op een handvol achtervolgers, terwijl ook zuiderburen Thomas (-5) en Detry (-4) kort volgen.

Leaderboard

Later meer

Halve Nederlander Johannes Veerman tenslotte staat ook aan de goede kant van de score, onder meer door dit soort slagen.

Tour
  • Golfsupport