Honma GS: meer snelheid

Honma breidt de T//World Series uit met de 'Gain Speed'-lijn, die is gericht op spelers met een lagere swingsnelheid.

Honma GS: meer snelheid

Als je een golfclub sneller kunt swingen, genereer je meer balsnelheid en sla je verder. Da's logisch. Daarom introduceert Honma een nieuwe lijn game-improvement woods en ijzers voor golfers die wel wat extra snelheid kunnen gebruiken.

De vergevingsgezinde GS-clubs hebben allemaal een draw-bias design. Dat helpt de meeste amateurs aan een rechtere, hoge balvlucht en meer fairways, en daarnaast genereer je met een draw ook extra lengte.

De GS-driver heeft een zoolsleuf en een clubblad met verschillende diktes, die helpen om de balsnelheid op peil te houden als je de sweetspot mist. Ook reduceren ze spin als je de bal laag op het clubblad of op de teen raakt raakt, waardoor de bal beter zijn lijn houdt.

De kroon van titanium heeft ook verschillende diktes om 'm zo licht mogelijk te maken zonder de sterkte te beïnvloeden. Het bespaarde gewicht is laag in het clubhoofd gebruikt, en in het bijzonder in het zoolgewicht van wolfraam. Dit zit in de hiel, wat extra stabiliteit geeft en een draw stimuleert.

Met de aanpasbare hosel zijn loft en lie te veranderen, zonder dat de shaft roteert. Volgens Honma is de balvlucht stabieler als je de 'ruggengraat' van de shaft in de optimale positie houdt. De Speedtuned shaft heeft een mid- tot laag kickpoint en is ontwikkeld om optimaal samen te werken met het clubhoofd.

Ook de GS-fairwaywoods en hybrides zijn uitgerust met een zoolsleuf, een dun clubblad en laag zwaartepunt, om balsnelheid te combineren met stabiliteit.

Dezelfde tactiek wordt gebruikt bij de GS-ijzers. De lange ijzers (4-7) hebben twee zoolsleuven met een variable breedte om de balsnelheid op peil te houden als de sweetspot wordt gemist, terwijl een teengewicht van zes gram de stabiliteit (MOI) bevordert.

De scorende ijzers (8-11) hebben een cavity rond het hele clubblad, wat zorgt voor een grote sweetspot en veel vergevingsgezindheid. Een dikke, stalen zool brengt het zwaartepunt omlaag en zorgt voor een hoge balvlucht en optimale spin.

De herenlijn heeft rode accenten, die van dames geel.

Prijs: € 599 (driver), € 325 (woods), € 295 (hybrides), € 1400 (7 ijzers)

www.honmagolf.com