Morikawa wint eerste World Golf Championship

Puttles Mark O'Meara geeft Amerikaan zetje * Groot deel veld in rood en zwart als steunbetuiging Tiger Woods * Branden Grace wint Puerto Rico Open

morikawa

Er waren mensen die het overdreven vonden ('Hij is toch niet dood?') maar een groot aantal spelers gaf gehoor aan de oproep om op de slotdag van het WGC Workday Championship in het zondagse pak van Tiger Woods de baan in te gaan. Het leverde bijzondere plaatjes op en het was vooral een mooie geste voor de man die bijna in zijn eentje de PGA Tour maakte tot wat hij nu is, maar vooral een zeer gewaardeerde collega is geworden.

Natuurlijk hoopt ook winnaar Morikawa dat de vijftienvoudig Majorwinnaar voorspoedig herstelt na zijn ware ongeluk van vorige week al koos hij er op weg naar zijn overwinning voor om gewoon zijn eigen kledingkeuze te bepalen.

De Amerikaan ging na 54 holes al aan de leiding maar raakte daardoor niet van slag op de slotdag waar zijn vierde zege zeker nog geen uitgemaakte zaak was. De 24-jarige nummer 6 van de wereld speelde sterk, strak en geconcentreerd en gaf met een nagenoeg foutloze 69 de aandringende achtervolgers nooit het gevoel dat er echt nog wat te halen viel: met -18 bleef hij Hovland, Koepka en Horschel drie slagen voor.

Dat Morikawa kon winnen dankte hij voor een deel aan een oude vriend van Tiger Woods, Mark O'Meara. Op de greens was het spel van de Amerikaan tot deze week matig - hij stond buiten de top-200 in strokes gained putting - maar na een lesje van O'Meara putte hij uitstekend: mede dankzij gemiddeld 27 putts per ronde en vier gewonnen slagen ten opzichte van het veld, stelde hij de zege veilig.

Einduitslag

Phil Mickelson, Tommy Fleetwood, Tony Finau en Rory McIlroy waren een paar van de spelers die Tiger Woods met hun kledingkeuze een hart onder de riem staken.

Het Puerto Rico Open dat tegenover het WGC werd geprogrammeerd werd gewonnen door Branden Grace. De Zuid-Afrikaan won één keer eerder op de PGA Tour - vijf jaar geleden het RBC Heritage - en lang zag het er naar uit dat hij nog even zou moeten wachten op de volgende zege.

Met nog twee holes te spelen veranderde echter alles en trok hij de wedstrijd alsnog naar zich toe. Een eagle twee op de par-4 zeventiende nadat hij met zijn drive de greensidebunker had gevonden maar vanaf daar fraai uitholede bracht hem aan de leiding, waarna een putt van iets meer dan een meter op achttien hem naar een eindscore van negentien onder par bracht. Dat was precies voldoende om Jhonattan Vegas (-18) op afstand te houden.

'Ik bleef in het moment en sloeg de juiste ballen op het juiste moment. Ik wist dat ik agressief moest op de tee de van zeventien, de bunkerslagen waren allemaal goed deze week en dat was deze zeker ook. Mijn vader is nog niet zo lang geleden overleden, ik weet zeker dat hij met me mee keek hier', aldus een emotionele Grace.

Einduitslag

Tweede zege op PGA Tour voor Zuid-Afrikaan.
Tour
  • ProShots