Sergio wint met zijn ogen dicht

Voor het eerst in drie jaar wist Sergio Garcia weer te winnen op de PGA Tour. Hij deed het met zijn ogen dicht – letterlijk, niet figuurlijk.
Sergio met zijn ogen dicht

Sergio Garcia behoort al meer dan twintig jaar tot de beste ball strikers op de tour, maar net zo vaak weigerde hij een fantastische approach te belonen met de putter. Daarom besloot de 40-jarige Spanjaard op de green zijn ogen maar dicht te doen en te vertrouwen op zijn stroke – wat had hij te verliezen?

Garcia won al tien keer op de PGA Tour, maar zijn laatste overwinning dateert al weer uit 2017, toen hij The Masters op zijn naam wist te schrijven. Sinds die tijd won hij nog wel drie keer op de Europese Tour (twee keer het Andalucia Masters en het KLM Open), maar in Amerika stond hij al ruim drie jaar droog.

Tot deze week, bij zijn eerste optreden in het Sanderson Farms Championship.

Op de Country Golf Club of Jackson etaleerde Garcia weer eens zijn enorme talent: hij was eerste in drie Strokes Gained-categorieën: van de tee, tee tot green en driving distance. Met de putter kwam hij niet verder dan een 28ste plaats, maar als je op de 72ste hole een ijzer-8 op zestig centimeter van de hole slaat, kan zelfs de putter geen roet in het eten meer gooien. Zeker niet als je gewoon je ogen dichtdoet en luistert tot de bal valt.

Leaderboard

Laatste nieuws