Duur slotakkoord Van Dam

Anne van Dam is de tot drie dagen ingekorte Cambia Portland Classic begonnen met een 73 (+1), waarmee ze 70ste staat.
Duur slotakkoord Van Dam

Na de extreme hitte van vorige week is het nu de luchtkwaliteit die het de speelsters op de LPGA extra lastig maakt. Door bosbranden in de omgeving van de Columbia Edgewater Country Club in Portland, Ohio is deze zo slecht dat het toernooi is ingekort 54 holes. En vervolgens kon zelfs de eerste ronde niet worden afgemaakt door dreigend onweer.

Toch mag het toernooi zich verheugen in een ijzersterk veld: maar liefst acht speelsters uit de top tien van de wereld geven acte de présence. Die moeten vooralsnog in de achtervolging op de winnares van vorig jaar, de Australische Hannah Green, die na een eerste ronde in 66 slagen (-6) gewoon weer aan de leiding gaat.

Anne van Dam kwam minder overtuigend uit de startblokken. Althans, met drie birdies en een bogey waren de eerste zestien holes prima, maar een bogey-double bogey slotakkoord wierp de Nederlandse ver terug in het klassement. Met een 70ste plaats (73, +1) zal ze vandaag grote fouten van de kaart moeten houden om de slotdag van de partij te zijn.

Leaderboard

Laatste nieuws