Luiten te gast bij Op1 (o.a. over The Match)

Het was lastig kiezen voor de golffans zondagavond. Terwijl op CNN The Match gaande was, was Joost Luiten te gast op NPO1 om te praten over golf voor het goede doel, Trump de golfer, het KLM Open en nog veel meer.

the match

Veel live sport is er niet de laatste maanden, de redenen zijn bekend, maar golfers komen de afgelopen twee weken nog behoorlijk aan hun trekken. De Europese Tour organiseert samen met BMW en Trackman een serie indoortoernooien, vorige week speelden vier van de beste spelers van de wereld tegen elkaar voor het goede doel, en zondag volgde de herhaling van de match tussen Tiger Woods en Phil Mickelson. Niet zoals bij de eerste editie voor de eigen portemonnee, maar ook voor het goede doel.

Er was meer anders bij The Match. Het weer was ronduit verschrikkelijk en even leek het er op dat de wedstrijd een dag uitgesteld moest worden toen de greens het vele regenwater niet meer konden verwerken. Een klein uur uitstel bleek echter voldoende en tegen tien uur Nederlandse tijd sloegen de twee golfgrootheden af met hun partners Manning en Brady.

Ook dat was anders dan de vorige keer. Het was geen man tegen man, maar een teamontmoeting waarbij de twee golfers 'hulp' kregen van twee grootheden uit het American Football. Het spel was traag (de eerste hole werd geklokt op een klein half uur), het niveau vaak niet best (Manning en Brady mogen dan de beste armen uit het football hebben, hun handicap is niet voor niets 15 en 8), maar vermakelijk was het wel. Zonder caddies maar spelend uit een buggy, hadden de mannen duidelijk veel plezier, won het team van Woods maar haalden ze bovenal heel veel geld op voor het goede doel: een slordige twintig miljoen.

Hoewel de wedstrijd voor de meeste Nederlanders te zien was op de open zender CNN, zal er kort na de start toch flink gezapt zijn, naar NPO1 waar Joost Luiten aanschoof bij Op1. De Nederlandse nummer 1 kwam uitgebreid aan het woord over The Match, maar liet zich ook over allerlei andere onderwerpen (tot het verbod op sekswerken aan toe) uit. Ruim elf minuten toonde Luiten zich een uitstekend ambassadeur voor de golfsport en zadelde hij de Nederlandse golffans op met een dilemma: nog even blijven luisteren naar Joost of toch maar weer golf kijken?

Klik hier om het fragment met Luiten te bekijken.

World
  • Getty Images