Caron op podium bij seizoenstart

Seizoen ook voor Dewi Weber begonnen

rowin caron

Waar veel spelers op weg naar de top kiezen voor een Europees satellietcircuit, beproeft Rowin Caron zijn geluk aan de andere kant van de oceaan, op de PGA Tour Latino America. Het circuit is een 'feeder tour' voor de PGA Tour waar kaarten zijn te verdienen voor de Korn Ferry Tour, het circuit daar net onder.

De Brabander greep in de openingswedstrijd van het seizoen maar net naast de zege. Caron ging na 54 holes gedeeld aan kop, maar had op de laatste dag geen antwoord op een ontketende Alexandre Rocha die met een 62 (-10) naar -29 (!) en daarmee iedereen voorbij stak.

Caron op zijn beurt kon zichzelf weinig kwalijk nemen. Voor de derde keer in vier dagen tijd bleef hij foutloos. Zaterdag maakte hij een 65, alle andere dagen tekende hij voor een 66, goed voor een eindscore van 25 onder par en de gedeeld derde plaats, zijn vierde top-10 op het circuit uit zijn loopbaan.

Einduitslag

Symetra Tour

Dewi Weber begon het seizoen op de Symetra Tour met een plek net buiten de top-10. De Nederlandse, die voor het tweede jaar op het tweede Amerikaanse niveau speelt eindigde het Florida's National Charity Classic als gedeeld dertiende.

Weber begon (70) en eindigde (71) het door Janie Jackson gewonnen toernooi met een ronde onder par, maar verloor het zicht op een topnotering met een 79 in de door extreme wind lastige tweede ronde.

Einduitslag

Tour
  • golfsupport