Zilver voor Veerman

Johannes Veerman blijft het goed doen in Azie.

Het Indonesian Open kon pas maandagmorgen af worden gemaakt nadat het spel zondag door een forse onweersbui stil werd gelegd. In de paar holes die hem nog restten, liet Veerman zijn goede klassering niet meer uit handen glippen. Dankzij zijn tweede plaats stormt hij de top-60 van de Order of Merit binnen.

Om het verwachte onweer voor te blijven, werd zondag heel vroeg gestart in Indonesie, maar het mocht niet baten. Even na het middaguur ging de toeter en uren later bleek dat verder spelen niet meer mogelijk was. De kop van het veld - inclusief Veerman - moest maandagmorgen terugkomen voor de laatste paar holes.

Veerman stond op dat moment keurig bij de beste vijf van het klassement en hij vond zijn naam na het restant van de wedstrijd uiteindelijk zelfs terug op de gedeeld tweede plaats met een score van dertien onder par. Zijn beste klassering in zijn debuutjaar, maar wel alweer zijn vierde top-10 van het seizoen, naast natuurlijk zijn topnoteringen - vijf keer top-10 en een zege - op de Asian Development Tour waar hij nog altijd eerste staat op de Order of Merit.

Ondanks zijn beste klassering ooit, kon Veerman nauwelijks genieten van zijn prestatie vanwege trieste familieomstandigheden. 'Mijn moeder en familie zou komen kijken, maar afgelopen zaterdag is mijn oma plotseling overleden. Dit weekend was nogal emotioneel voor me. Ik ben blij dat ik het toernooi goed heb kunnen finishen, maar nu is het tijd om bij mijn familie te zijn', aldus Veerman die een Indonesische moeder en een Nederlandse vader heeft.

De winst op de Pondok Indah Golf Course ging naar Gaganjeet Bhullar. De man uit India bleef met zestien onder par de vier nummers twee - met naast Veerman onder andere Jeev Milkha Singh - drie slagen voor. 

Einduitslag

(Foto: Asian Tour)