Veerman komt net te kort

Tweede plaats voor Amerikaanse Nederlander op Asian Tour.

Drie dagen ging Johannes Veerman aan de leiding in het Yeangder Tournament Players Championship in Tapei, maar op de laatste dag lukt het de Nederlandse Amerikaan net niet de buit binnen te halen. De als gedeeld leider aan de dag begonnen Sandhu was na 72 holes één slagje beter.

Een bijna foutloze 67 in de eerste omloop bracht Veerman direct de gedeeld eerste plaats van het klassement, een 69 op dag 2 zette hem zelfs alleen op kop, maar door een 70 op de derde dag - vooral het gevolg van een late dubbele bogey - ging hij samen met twee anderen als gedeeld koploper naar de slotdag.

Waar de Indier Ajeetesh Sandhu snel twee birdies maakte, leverde Veerman juist een slag in waardoor hij direct een paar plaatsen inleverde. Lang leek een derde plaats daardoor het hoogst haalbare voor de speler van de Asian Tour, maar dankzij twee late birdies kwam de overwinning toch nog even heel dichtbij. Sandhu hield de deur echter gesloten en met een totaal van elf onder par werd Veerman alleen tweede, op slechts een slag van de winnaar.

Voor Veerman is de tweede plaats een evenaring van zijn beste klassering op het circuit ooit (in november 2016 werd hij tweede in Indonesie), en alweer zijn zesde top-10 in zijn nog prille loopbaan, de cheque van 55.000 dollar de grootste geldprijs uit zijn loopbaan. Ook op de Order of Merit doet Veerman goede zaken. Met ruim anderhalve ton op de teller staat hij inmiddels bij de beste twintig van het seizoen.

Einduitslag

(Foto: Asian Tour)