Veerman vijfde

Nederlandse Amerikaan opnieuw met besten mee.

Dat de tweede plaats in het Yeangder TPC van twee weken geleden geen toevalstreffer was, liet Johannes Veerman direct in het eerstvolgende toernooi zien. De Nederlandse Amerikaan eindigde verdienstelijk als vijfde in het Macao Open en behield daarmee zijn positie op de Order of Merit.

69, 70, 69, 70. De vier rondes van Veerman op de Macau Golf and Country Club waren evenwichtig en ruim voldoende voor een plek hoog op het leaderboard. Waar veel spelers vooral zaterdag een matige score binnenbrachten, speelde Veerman een heel regelmatig toernooi zonder uitschieters naar boven of naar beneden.

Zo ook op de slotdag, waar eigenlijk alleen de eagle twee op de par-4 echt opvallend was. Samen met vier bogeys en drie birdies droeg het bij aan zijn vierde opeenvolgende ronde onder par, goed voor een eindtotaal van zes onder par en een cheque van ruim achtiendduizend dollar.

Het toernooi werd een prooi voor Gaganjeet Bhullar. De man uit India leverde met een 74 gisteren fors in op zijn opgebouwde voorsprong, maar kwam na een 68 (voor -13 in totaal) niet meer in gevaar en boekte daarmee de achtste zege op het circuit uit zijn loopbaan.

Einduitslag

(Foto: Asian Tour)