Mr Par verliest kaart

Een heel seizoen level par spelen, red je het daarmee op de Tour?

Jarenlang was een seizoen in level par voldoende om je kaart te behouden. Dit jaar was par goed voor een aardig inkomen, maar je volledig speelrecht ben je kwijt.

'Het is jammer dat ik mijn kaart niet heb weten te behouden, misschien dat ik volgend jaar iets meer risico moet nemen in de baan', laat de Amerikaanse Tour de fictieve Tom Par aan het woord.

Als hij in Amerika het hele seizoen elke ronde op elk toernooi level par had gespeeld had hij voor 2017 slechts een beperkt speelrecht gehad, al was de bankrekening met ruim vierhonderdduizend dollar aardig aangevuld. Dertien gehaalde cuts in 32 starts is echter niet voldoende, en de cheques waren te klein om echt goede zaken te doen. Alleen op het U.S. Open zou Tom Par met level par écht flink verdiend hebben. De behaalde vijfde plek zou goed zijn geweest voor bijna vierhonderdduizend dollar. Jammer alleen dat de lat in de kwalificatietoernooien een stuk hoger lag, waardoor hij zich niet plaatste.

Had Tom Par dan beter in Europa kunnen blijven? Nee, ook hier was hij zijn kaart kwijt geweest. Ruim zelfs. Volgend jaar toch maar meer birdies maken.

(Foto: Golfsupport)