Veerman maakt indruk

Johannes Veerman start uitstekend in het World Super 6 in Perth.

Het Maleisisch Open van vorige week was - na het KLM Open van afgelopen jaar - pas zijn tweede wedstrijd op de Europese Tour. Hij noemde de twaalfde plaats 'bemoedigend', maar zei er tegelijkertijd bij dat hij gezien had dat hij ten opzichte van de topspelers nog veel moest leren.

Het leerproces van de Nederlander met Amerikaans paspoort duurde vooralsnog maar kort: na de eerste ronde van het ISPS Handa World Super 6 in Perth staat Veerman doodleuk derde.

Veerman, speler van de Aziatische Tour en daardoor speelgerechtigd voor dit tri-sanctioned toernooi, opende uitstekend op Lake Karrinyup CC, waar het in de middag lastiger speelde dan in de ochtend. 

Veerman begon op hole 10 en was na drie holes al twee onder par voor de dag: hij maakte birdie op elf en twaalf en leverde pas op hole 18 zijn eerste en enige slag van de dag in.

Na de turn maakte de 24-jarige speler pas echt zijn move. Hij birdiede een, drie, vijf en zeven, en maakte op de overige vijf holes par voor een totaal van vijf onder par (67).

'Het waaide flink vanmiddag, veel meer dan in de morgen, maar ik stond de bal zó goed te raken. Ik heb de hele dag maar één fairway gemist! Als je elke hole in positie ligt wordt het spel een stuk makkelijker. Hopelijk kan ik dit spel meenemen naar morgen.'

Met die score staat hij slechts één slag achter koplopers Brett Rumford en Mark Foster die vroeg op de dag een 66 binnenbrachten.

Het ISPS Handa World Super 6 is een toernooi met een afwijkend spelformat: de cut valt gewoon na twee dagen, maar na drie dagen gaan alleen de beste 24 door naar de matchplay-shoot-outs. 

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)