Veerman aan kop in Zuid-Afrika

Van Meijel en Huizing ook onder par
johannes veerman

Er doen deze week maar liefst 240 spelers mee aan het Zuid-Afrikaans Open in Johannesburg en dus is het dringen om een mooie klassering te verkrijgen.

Johannes Veerman deed dat op de eerste dag veruit het beste. Niet alleen van de mannen met een Nederlands paspoort, maar van het hele veld. Geen van zijn 239 tegenstanders deed het beter, of zelfs maar evengoed, als de Nederlandse Amerikaan.

Veerman begon bescheiden op de Bushwillow Course (de wedstrijd wordt op twee verschillende banen gespeeld) en maakte op de front nine zeven parren en twee birdies, maar trapte na de turn het gas diep in. Nergens leverde hij een slag in en op maar liefst zeven van de negen holes maakte hij birdie. Met zijn in 29 slagen afgeraffelde backnine kwam hij uit op een totaal van negen onder par, goed genoeg voor de eerste koppositie van 2020.

'Het is pas een eerste stap, maar het is wel een stap in de goede richting', keek Veerman na afloop terug op de eerste speelronde. 'De baan lag er voor om een goede score binnen te brengen. Er was nauwelijks wind, de rough is niet hoog en de greens waren zacht, de set-up was perfect om laag te gaan. Ik denk dat vandaag een goede ronde was', zei hij met gevoel voor understatement. 

Ook Lars van Meijel, en in iets mindere mate Daan Huizing, zullen met een goed gevoel van de baan zijn gestapt na afloop van hun rondes onder par. Van Meijel opende met een drie onder par, en staat, ondanks een bogey op hole achttien, gedeeld 47ste. Huizing staat net onder par (-1) en heeft op dag twee nog wel wat werk te verzetten om de cut te halen als gedeeld nummer 96 van het klassement.

Wie morgen zéker een lagere score binnen moet brengen is Wil Besseling. De lange Noord-Hollander was een van de ongeveer honderd spelers die niet onder par wist te blijven en staat na een openingsronde in twee boven par op de 187ste plaats. 

Leaderboard

Laatste nieuws