Halve Nederlander in Zuid-Afrikaans weekend

Veerman haalt cut, Besseling, Van Meijel en Huizing uitgespeeld
johannes veerman

De luxe van bijna een handvol landgenoten in het veld bleef in de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar beperkt tot de eerste twee dagen. Halverwege het South African Open zit de wedstrijd er voor Wil Besseling, Lars van Meijel en Daan Huizing alweer op.

Besseling kwam, ondanks een matige eerste ronde, het dichtst bij een plekje in weekend. De Noord-Hollander herstelde zich met een 66 uitstekend van zijn openingsronde in 73 slagen, maar zag in de loop van de middag dat zijn score van -3 precies één slag teveel was om door te mogen in het oude toernooi.

Van Meijel en Huizing stonden er na de eerste dag aanzienlijk beter voor, maar beiden gaven in de tweede ronde niet thuis. Zowel Van Meijel als Huizing tekende voor een ronde in 75 slagen en dat was ruim onvoldoende om ook in de tweede helft van het toernooi in actie te mogen komen.

De enige Nederlander die nog meedoet om de prijzen is Johannes Veerman. De man met het dubbele paspoort begon de tweede dag als koploper, maar kon zijn uitstekende openingsronde geen vervolg geven. Met wisselend spel en hard werken wist hij uiteindelijk een ronde level par op de borden te krijgen waardoor hij als gedeeld zevende naar het weekend gaat, twee slagen achter de Finse koploper Tapio Pulkkanen. 

Leaderboard

Laatste nieuws