Van Meijel wint in Egypte

Lars van Meijel heeft op de Alps Tour zijn eerste wedstrijd als professional gewonnen.

Na twee dagen en op 2/3e van de laatste ronde leek het een kwestie van aftellen voordat Lars van Meijel zijn eerste zege als professional bij mocht schrijven. Maar toen maakte de Brabander een paar bogeys, en kwam de enige andere uitdager met vijf birdies in zeven holes tijd, sterk opzetten.

Van Meijel begon de derde dag van het Red Sea Little Venice Open na een 69 en 66 als gedeelde koploper. Dankzij birdies op hole twee, drie, vijf en zes, liep de eerstejaars professional snel weg van het veld. De nummer vier op de ranglijst bleef steken op -6, de nummer drie op -7. Alleen de Italiaan Jacopo Vecchi Fosso wilde van geen opgeven weten, en stond met nog drie holes te spelen gelijk met Van Meijel.

Op veertien nam Fosso de leiding over van de Nederlander maar die weelde bleek teveel voor de Italiaan die met bogeys op zeventien en achttien de leiding weer teruggaf aan Van Meijel die daardoor in de achteropkomende groep met drie slagen voorsprong naar de laatste hole ging.

Ook voor Van Meijel bleek de luxe van de leiding echter zwaar. Na een matige drive kon hij zijn bal alleen maar terugspelen naar de fairway en zijn approach naar de green van de achttiende bleef zelfs maar net op het droge. De herstelchip stopte al na een paar meter en nog altijd buiten de green waardoor de marge heel snel terugliep. De tweede poging was echter wel goed, waardoor de Nederlander een putt van een kleine meter overhad voor een dubbele bogey en de zege.

Met een totaal van dertien onder par bleef hij de nummer 2 twee slagen voor.

'Ik dacht dat als ik vandaag gewoon goed zou spelen, het goed zou komen. Ik begon heel goed maar zag dat die Italiaan in het middenstuk ineens birdies begon te maken. Dat hij de laatste holes minder speelde wist ik niet en zelf ging hole achttien ook niet zo lekker... maar ja: binnen is binnen', reageerde de Nederland kort na afloop op zijn eerste overwinning.

Op de Order of Merit is Van Meijel na twee wedstrijden de nieuwe nummer 1. Na zijn vierde plaats in de openingswedstrijd van het seizoen staat hij enkele honderden euro's voor op de nummer twee van de ranglijst.

Van Meijel was niet de enige landgenoot met een plaats in de top-10. Rowin Caron en Max Albertus eindigden allebei op -4 en legden daarmee beslag op de zevende plaats.

Einduitslag

Later meer

(Foto's en video: Max Albertus / Rowin Caron)