Van Meijel naar Challenge Tour

Van Meijel naar hoger podium

Opnieuw levert de Alps Tour een landgenoot een kaart voor de Challenge Tour op. Nadat eerder in 2015 Darius van Driel en Jurrian van der Vaart via het satelietcircuit promoveerden was het nu Lars van Meijel die bij de beste vijf van de Order of Merit eindigde, goed voor een kaart voor de Challenge Tour van 2018.

De eerstejaars professional won vroeg in het seizoen zijn eerste wedstrijd en bleef dankzij een aantal goede finishes altijd in de top-5 staan, ook al werd het de laatste weken wel wat spannend. Toen hij echter de cut haalde in het slottoernooi van het circuit, wist hij dat zijn kaart veilig was.

'Die andere jongens moesten echt héél laag gaan om me nog in te halen', keek Van Meijel terug op de slotronde in Italie. 'Het was de hele week best goed, maar op de scorekaart was het het nét niet. Vandaag wel een beetje, al had het ook nog veel lager kunnen zijn'. 

Van Meijel maakte op de laatste dag een 67 en eindigde met een totaal van -3 op de gedeeld 21ste plaats, één slag achter landgenoot Max Albertus en elf slagen achter de winnaar, de amateur Adria Arnaus.

'Ik heb een goed seizoen gespeeld denk ik. Het was mijn eerste jaar als professional en om dan meteen te promoveren naar de Challenge Tour, dat is gewoon goed. Het was een heel leerzaam jaar. Ik heb veel geleerd over het leven als professional, mezelf en het spel. De volgende stap is duidelijk: een kaart voor de Europese Tour halen natuurlijk!'

Op de Order of Merit eindigde Van Meijel uiteindelijk als vierde met een totaal prijzengeld van ruim negentienduizend euro. Max Albertus eindigde als nummer 38 op de jaarranking, terwijl Rowin Caron genoegen moest nemen met de 45ste plaats.

Einduitslag Order of Merit

(Foto: Golfsupport)