Landgenoten kansrijk

Lars van Meijel en Dylan Boshart staan er uitstekend voor. De een op de Alps Tour, de ander op de Pro Golf Tour.

De Nederlandse vooruitzichten op een topnotering of meer zijn uitstekend deze week. Twee satelietcircuits strijken deze week neer in het noorden van Afrika, en op beide circuits doen de Nederlanders het goed.

Op de Pro Golf Tour luistert de leider naar de naam Dylan Boshart. De Rotterdammer voert het veld in het Casa Green Open in Marokko na achttien holes met -7 aan, op de voet (-5) gevolgd door landgenoten Lars Buijs en Robbie van West, de winnaar van vorige week.

Boshart, al enkele seizoenen actief op het circuit, eindigde tot op heden nog niet eerder in de top-10 van een toernooi van de Pro Golf Tour.

Leaderboard

In Egypte is de Alps Tour al toe aan de laatste ronde en is het debutant Lars van Meijel die namens Nederland de beste papieren heeft. De Brabander van Team JLR staat na 36 holes op Sokhna GC op -10 en ging daarmee lang aan de leiding. In een van de laatste groepen werd hij nog voorbij gestoken door Alexandre Daydou, maar de achterstand van de eerstejaars professional is met twee slagen te overzien. Ook Rowin Caron heeft goede kansen op een topnotering: hij staat achtste op -7.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)