Zijn Robbie, Dylan en Lars veilig?

Op zowel de Pro Golf tour als de Alps Tour zijn een paar Nederlanders kansrijk als het om promotie naar de Challenge Tour 2018 gaat.

Met nog vier toernooien te gaan op zowel de Pro Golf tour als de Alps Tour zijn een paar Nederlanders kansrijk als het om promotie naar de Challenge Tour 2018 gaat.

Pro Golf Tour

NGF-coach Taco Remkes werd afgelopen week met -3 negentiende in het Pools Open, terwijl Maarten Bosch, Robbie van West en Michael Kraaij met twee onder als gedeeld 22ste eindigden. Winnaar was de Duitser Nicolai von Dellingshausen. Hij kreeg een totaal van vijftien onder par achter zijn naam. Het was zijn derde zege van het jaar en daardoor promoveert hij meteen naar de Challenge Tour.

Nog vier toernooien telt het seizoen 2017 en na het Tour Championship, 25 -27 september, promoveren de beste vijf naar de Challenge Tour van 2018 – inclusief Von Dellingshausen, die nu de Order of Merit ruimschoots aanvoert.

Robbie van West is nu de nummer vijf van de Order of Merit en Dylan Boshart staat zesde. Zij hebben een reële kans om rechtstreeks naar de Challenge Tour te promoveren.

Voor een speler als Michael Kraaij liggen de zaken lastiger. Hij is nu zeventiende en er zijn waarschijnlijk twee zeges in de laatste vier toernooien nodig om nog tot de beste vijf te behoren. Voor alle andere Nederlanders lijkt het een onmogelijke opdracht.

Dylan Boshart | © Golfsupport.nl


Alps Tour

Ook het seizoen 2017 van de Alps Tour telt nog vier toernooien. Tijdens de Tour Grand Final (19 – 22 oktober) in Italië wordt duidelijk welke vijf spelers naar de Challenge Tour 2018 kunnen.

Lars van Meijel is met een vierde plaats op de jaarranking de enige Nederlandse kanshebber. Rowin Caron (34ste) en Max Albertus (41ste) hebben een spectaculaire nazomer nodig.

Lars van Meijel | © Golfsupport.nl


Qualifying School

De kans is groot dat nagenoeg alle Nederlandse spelers van de Pro Golf Tour en de Alps Tour via de Qualifing School gaan proberen om op de Challenge Tour of zelfs de Europese Tour van 2018 te komen.

Wie in de top-5 van de beide tweede divisies eindigt, zal ook trachten nog een stapje hoger te komen. Voor hen is in ieder geval een vrijstelling van de de zogenaamde First Stage weggelegd.

Voor van 11 - 16 november in het noordoosten van Spanje (Lumine GC bij Tarragona) duidelijk wordt welke 25 spelers naar de Europese Tour kunnen, wie op de Challenge Tour speelt (de cut gehaald in de Final Stage) en wie in 2018 weer op de Pro Golf Tour of de Alps Tour is aangewezen, zijn er in september en oktober om te beginnen de toernooien van de First Stage. Nieuw is dat er een in Azië wordt georganiseerd. Dat heeft te maken met het feit dat er een innige relatie tussen de Europese en de Aziatische Tour is.

Van 3 -6 november doen de besten van de First Stage 1 mee aan Stage 2 en wie daarin goed genoeg is, mag aan de 108-holes Final Stage van de Europese Qualifying School meedoen.

Wie alle fasen heeft overleefd heeft veertien ronden gespeeld

Om te voorkomen dat er spelers zijn die ‘ zomaar’ een poging wagen, is het inschrijfgeld op 1.800 euro bepaald. Vanzelfsprekend zijn alle reis- en verblijfkosten voor rekening van de spelers.

Foto boven: Robbie van West (Golfsupport.nl)