Dubbele top-10 op satelites

Boshart achtste op Pro Golf Tour, Keunen vierde op Alps Tour

boshart

Op zijn eigen Broekpolder miste Dylan Boshart vorige week (vooral door een onwillige putter) de cut, deze week in Gut Bissenmoor Classic herstelde de Rotterdammer zich uitstekend. Met een eindscore van drie onder par eindigde hij keurig op de achtste plaats.

Boshart maakte op de slotdag vijf birdies en een bogey voor een 68, zijn beste score van de week na eerdere rondes in 69 en 73 slagen. Door die slotronde vocht hij zich terug in de top-10, op gepaste afstand van winnaar Laier.

De tweede landgenoot op het leaderboard, Max Albertus leek zijn kansen op een mooie finish al eerder te hebben verspeeld met rondes in 71 en 76 slagen, maar zijn 65 op de laatste dag was indrukwekkend en goed voor de gedeeld zestiende plaats, dezelfde plaats die hij inmiddels inneemt op de Order of Merit. Maarten Bosch eindige  op de gedeeld 25ste plaats, Bernhard Geelkerken moest genoegen nemen met de 45ste stek, de overige Nederlanders misten na 36 holes de cut.

Einduitslag Pro Golf Tour

Alps Tour

Op de Alps Tour, het andere satelietcircuit dat een kaart voor de Challenge Tour op kan leveren, deed Lars Keunen het nog wat beter dan zijn collega's op de Pro Golf Tour. 

Keunen eindigde in het Fred Olsen Alps de la Gomera op de vierde plaats met een score van twaalf onder par dankzij rondes 68, 66 en 67 slagen. Voor de eerstejaars professional betekende de vierde plaats een evenaring van zijn beste klassering. Eind juni eindigde hij in het Open la Pinetina eveneens als vierde, terwijl Bas Slungers, de enige andere Nederlander in het veld, als 32ste eindigde.

Einduitslag Alps Tour

Tour
  • Golfsupport