Van Dam vierde

Van Dam net naast podium

27 holes speelde Anne van Dam op de slotdag van het Lacoste Ladies Open de France. Na de verregende tweede dag, kwam ze gisteren tot hetzelfde aantal tot het moment dat de toeter ging wegens invallende duisternis.

Spelend met de latere winnaar - en toen al ruim voorstaande Christie Kerr - stapte Van Dam met een bogey en vier slagen achterstand op de koploper van de baan, om op de slotdag onverdroten verder te gaan met haar jacht op een topnotering. 

Dat ze de Amerikaanse Kerr niet meer ging achterhalen was ook voor de Arnhemse wel duidelijk, maar de vierde plaats waar ze uiteindelijk op eindigde was toch niet helemaal naar verwachting, hoewel het - haar overwinning in China daargelaten - haar eerste top-10 op het circuit was. 

Een betere klassering zat er lang in, maar het lange en het ritme brekende toernooi, brak de Nederlandse nummer 1 op aan het eind van de wedstrijd. Vier birdies op de eerste negen brachten Van Dam dichter bij de top, vier bogeys op de back nine - voor level par - wierpen haar weer wat terug.

Met een eindscore van zeven onder par legde Van Dam beslag op de gedeeld vierde plaats, tien slagen achter winnaar Kerr, die met -17 vier slagen voorbleef op Xi Yu Lin die met een 64 in de laatste ronde desondanks niet meer deed dan haar positie na 54 holes bestendigen.

Na negen wedstrijden staat Van Dam zestiende op de Order of Merit met na negen wedstrijden een prijzengeld van iets meer dan 55.000 euro. 

Einduitslag

(Foto: LET)