Cadeau-actie: biografie Woods

Mail en maak kans op een van de tien biografieën van de 15-voudige Majorwinnaar.
woods

Een jaar geleden verscheen de ongeautoriseerde, maar daardoor niet minder interessante biografie van Tiger Woods. Zéker na zijn zege in The Masters.

Hoeveel boeken zijn er door de jaren heen niet verschenen over Tiger Woods? Er is eenvoudig een boekenkast mee te vullen, en toch mag het boek dat Jeff Benedict en Armen Keteyian niet ontbreken in de verzameling van zijn fans en van hen die anderszins gefascineerd zijn door het leven van de man die al in de wieg voorbestemd leek de beste golfer aller tijden te worden.

Voor wie Woods de afgelopen decennia een beetje gevolgd heeft zal er niet heel veel nieuws opduiken in het bijna vierhonderd pagina's - in Nederland door uitgeverij Balans uitgegeven en vertaalde – dikke boek, maar de gedetailleerdheid waarmee de auteurs hun bevindingen beschreven, maken het boek méér dan de moeite waard.

Niet alleen werden vele honderden bronnen geraadpleegd, er werd ook met een enorm aantal mensen gesproken die op een of andere manier met Woods te maken hebben gehad door de jaren heen. Dat laatste viel overigens niet mee: velen tekenden ooit een geheimhoudingsverklaring die kennelijk zó streng was, dat het ze nog altijd belette openlijk te praten over de voormalig nummer 1.

Geen hoofdstuk van Woods bijzondere loopbaan blijft onderbelicht. Vanaf het moment dat hij als peuter naar de swing van zijn vader zat te kijken, tot het moment dat hij verdoofd door pillen staande wordt gehouden door de politie. Van zijn extreme vreemdgaan tot zijn extreme successen. Hoe hij op school was en hoe op de Tour. Als speler en als mens. Als zoon en als vader.

Geen detail blijft onbesproken, geen punt wordt gemist. Natuurlijk is het een gemis dat de auteurs niet met de hoofdpersoon zelf konden spreken, maar door ook de wel door hem gegeven interviews grondig te bestuderen en er rijkelijk uit te putten, ontstaat een compleet beeld van een de spraakmakendste sporters aller tijden. 

Heb je het boek nog niet of wil je het iemand cadeau doen? Stuur een mail met daarin je naam en adres o.v.v. Biografie Tiger Woods naar [email protected] en wie weet staat het boek binnenkort bij jou in de boekenkast. 

Laatste nieuws