Van Dam levert in in Daly City

Moeizame tweede dag LPGA Mediheal Championship
anne van dam

Anne van Dam is er in Amerika niet in geslaagd haar uitstekende eerste ronde een passend vervolg te geven. Na de vijf onder par die haar een eerste plaats opleverde, haar eerste, volgde een moeizame omgang in vijf boven par waardoor ze fors inleverde op het leaderboard.

De eerste helft van de ronde liep de Nederlandse nog geen averij op. Gestart vanaf hole tien bereikte ze de turn in level par voor de dag na een bogey op dertien en een birdie op vijftien.

Na het keerpunt ging het onder lastige omstandigheden echter mis voor de in Amerika woonachtige Arnhemse. Ze maakte bogeys op de eerste, derde en zesde hole, en moest op de par-4 zevende zelfs een dubbel bogey op de kaart schrijven. Haar stats getuigden ook van een lastige dag: acht van de veertien fairways werden gevonden en ze had maar liefst 35 putts nodig.

Na de openingsronde in 67 slagen tekende Van Dam op de tweede dag voor een ronde die tien slagen slechter was waardoor ze het weekend ingaat op level par en als gedeeld 31ste, zeven slagen achter leider Ryu.

Leaderboard

Laatste nieuws