Women's PGA Championship prooi voor Green

Anne van Dam in achterhoede

green

Even leek het er op dat de Australische de koppositie die ze al vanaf de eerste dag in handen had, uit handen ging geven, maar Hannah Green herstelde zich op tijd en legde alsnog beslag op haar eerste Major.

'Ik weet niet wat ik moet zeggen', kon ze tussen de tranen door nog net uitbrengen na afloop van het feest op de 72ste hole. 'Ik was zó nerveus de laatste holes, dat ik het op de laatste hole af kan maken is bijna niet echt.'

Green wankelde rond de turn nadrukkelijk. Na birdies op twee en zeven was er geen vuiltje aan de lucht, maar op negen, elf en twaalf leverde ze slagen in om terug te vallen naar -8. Met die score zou ze aan het eind van de rit gelijk zijn geeindigd met titelverdediger Sung Hyun Park, maar een birdie op de par-4 zestiende besliste de wedstrijd uiteindelijk in haar voordeel waardoor ze haar eerste zege op het hoogste niveau ook maar meteen in een Major boekte.

Anne van Dam kwam daar deze week geen moment bij in de buurt. De Nederlandse haalde knap het weekend in het derde Mahor van het jaar, maar kon in dat weekend geen potten breken. 

De derde ronde begon zeer veelbelovend, met drie birdies op de eerste negen, maar na de tirn leverde ze die winst allemaal weer in met vier bogeys en een birdie. Met een goede slotronde had Van Dam nog een nette finish kunnen bewerkstelligen, maar ze bewoog juist de andere kant op door een ronde in 77 slagen. Ze maakte slechts één birdie tegenover zes bogeys. Met een totaal van +10 eindigde ze op de gedeeld 71ste plaats.

Einduitslag

Tour
  • Getty Images