Van Dam net buiten top-30

Herstel op slotdag
anne van dam

Na een moeizame tweede en derde ronde kon Nederlands nummer 1 alsnog met opgeheven hoofd huiswaarts na afloop van het LPGA Mediheal Championship. Dankzij een slotronde onder par eindigde Anne van Dam op de gedeeld 35ste plaats.

Dat is natuurlijk ruim lager dan de uitstekende uitgangspositie waar ze ze na de eerste dag van het toernooi naar toe had gespeeld. Dankzij een uitstekende 67 was ze een van de vroege koplopers, maar rondes in 77 en 76 slagen wierpen haar ver terug in het klassement.

Op de slotdag vertoonde de scorekaart een aanzienlijk rustiger beeld dan de kleurrijke afbeelding die de tweede en derde ronde bood. Er was slechts één bogey (op de par-3 twaalfde) maar daar stonden drie birdies tegenover: op de par-4 zevende en de par-5 vijftiende en achttiende. 

Vooral op de greens boekte Van Dam op de slotdag winst met slechts 29 putt, ruim minder dan de 35 en 34 die ze op vrijdag en zaterdag nodig had gehad. 

De zege ging in Daly City naar Sei Young Kim. De Koreaanse kende een matige slotdag (+3) waardoor ze een verlenging nodig had om de zeker lijkende zege alsnog veilig te stellen. 

Einduitslag

Laatste nieuws