Van Dam on the number naar majorweekend

Moeizame start Weber op Symetra Tour

anne van dam

Anne van Dam had geen slag meer moeten gebruiken, of ze had een vrij weekend gehad in het derde Major van het jaar. Haar score van vijf boven par na 36 hole was precies genoeg om zich als laatste te mogen melden voor de tweede helft van het KPMG Women's Championship.

De Nederlandse nummer 1 begon sterk aan het toernooi, en stond lang prominent op het leaderboard, maar zag haar goede uitgangspositie tegen het eind van de eerste ronde alsnog in rook opgaan door vijf bogeys te maken in de laatste zeven holes voor een score van +4.

Voor de tweede dag wist Van Dam dus dat ze zich niet veel kon veroorloven en ze kweet zich behoorlijk van die opdracht. Voor de turn maakte ze twee birdie en een bogey voor een opmars in het klassement, maar na het keerpunt werd het onbedoeld toch nog heel spannend.

Een bogey op de par-4 eerste kon ze nog hebben, maar de dubbele bogey op de par-3 vierde zorgde ervoor dat ze net buiten de cutline dreigde te eindigen. 

Dat liet Van Dam zich, in de door Hannah Green aangevoerde wedstrijd, niet gebeuren en dankzij een birdie op de par-5 zevende plaatste ze zich alsnog voor het weekend.

Leaderboard LPGA

Symetra Tour

Een niveau onder de LPGA speelt ook Dewi Weber deze week weer een wedstrijd. De eerstejaars pro kwam moeizaam uit de startblokken en liep in het Island Resort Championship al direct achter de feiten aan.

Weber, nummer twintig van de Order of Merit, opende met een bogey, herstelde dat een hole later meteen met een birdie, maar liep daarna in korte tijd dermate veel averij op, dat ze de dag ruim buiten de cutline eindigde.

Dankzij vier bogeys in vijf holes tijd voor de turn - en nog maar een birdie in de rest van de ronde - weet Weber dat ze in de tweede ronde uit een ander vaatje moet tappen, wil ze nog kans maken het weekend te halen. Met +3 na achttien holes staat ze vooralsnog 98ste en drie slagen aan de verkeerde kant van de score.

Leaderboard Symetra Tour

Tour
  • Getty Images