Van Dam klaar in Amerika

Het missen van de cut in de Volunteers of America Classic betekende voor Anne van Dam meteen het einde van het seizoen op de LPGA Tour.

Van Dam klaar in Amerika

De Volunteers of Amerika Classic was het laatste toernooi van dit jaar met een 'volledig veld'. Met ronden van 74 en 72 slagen kwam de Nederlandse niet verder dan een 88ste plaats (+4) en miste ze de cut in Texas op twee slagen.

Extra jammer omdat een heel goed resultaat haar wellicht nog toegang had kunnen geven tot de lucratieve reeks van vier toernooien in Azië (waar er veel prijzengeld in de pot en er geen sprake is van een cut), met daarna  de seizoensfinale in Florida.

Van Dam staat 74ste op de jaarranking en de beste 62 plaatsen zich voor de toernooien in China, Korea, Taiwan en Japan. Of de Aziaten moeten zich willen vergapen aan de longhitter van het circuit en haar nog verrassen met een invite.

Met haar plek bij de beste honderd in de Road to CME Globe (ze zal na deze week nog wel wat zakken) behoudt de Nederlandse overigens keurig haar volledige tourkaart voor de LPGA Tour, wat beslist een prestatie is in haar eerste jaar.

Leaderboard

Order of Merit

Tour
  • Golfsupport