Besseling gedeeld eerste na openingsronde in Praag

Vijf man aan kop op Challenge Tour
besseling

Na zijn derde plaats in Turkije van twee weken geleden, heeft Wil Besseling opnieuw uitzicht op een goede klassering op de Challenge Tour. 

Met de eerste ronde achter de rug deelt de Noord-Hollander de eerste plaats in het klassement, met een score van zeven onder par, met vier andere spelers. Besseling maakte twee bogeys en negen birdies op weg naar een ronde in 65 slagen, en hij wist wel wat de sleutel tot die score was geweest.

Veel holes vragen een lange carry vanaf de tee en ik stond de bal goed te driven en haalde ze allemaal. De baan wordt dan heel anders in vergelijking met de jongens die dat niet voor elkaar krijgen. Ik heb mezelf veel kansen gegeven en ben heel tevreden met hoe ik speel en hoe ik er mentaal inzit.'

Besseling is niet de enige Nederlander in de top-10 na de eerste dag van het Praags Challenge Open. Ook Darius van Driel speelde goed genoeg om zich een plek hoog op het leaderboard te verwerven, met -4 staat hij gedeeld tiende. 

Daan Huizing (L, T64), Maarten Lafeber (+2, T105) en Reinier Saxton (+2, T105) hebben meer werk te verzetten op de tweede dag willen ze in het weekend nog een rol van betekenis spelen. 

Leaderboard

European Tour

Joost Luiten is het Brits Masters begonnen met een degelijke ronde in zeventig slagen. De omstandigheden waren minder lastig dan tijdens de verregende pro-am, maar lente was het allerminst aan de Engelse kust waar mutsen en wanten weer uit de tas moesten worden gediept.

Met vier birdies en twee bogeys deed Luiten het prima in de kou. Met -2 staat hij vooralsnog gedeeld 32ste, zeven slagen achter Matthew Jordan die slechts 63 slagen nodig had om de warmte van het clubhuis weer te bereiken.

Leaderboard

Laatste nieuws