Luiten dankzij putter hoog op leaderboard Italiaans Open

Daan Huizing gedeeld eerste op Challenge Tour

joost luiten

Een foutloze openingsronde. Veel geraakte fairways. Veel geraakte greens. Goed putten. Vijf birdies en geen enkele bogey. Een betere start had Luiten zich nauwelijks kunnen wensen in het Italiaans Open.

Eerder deze week vertelde Luiten nog dat hij uitkeek naar de wedstrijd op Olgiata. Niet alleen omdat hij dankzij enkele wijzigingen met zijn putter met meer vertrouwen op het kortste gras stond, maar zeker ook omdat hij wist dat dit een baan was waar hij met zijn spel wel eens goede zaken kon doen.

Na afloop van de eerste ronde in de wedstrijd van de Rolex Series bleek dat de Nederlander die woorden niet zomaar had uitgesproken. Luiten voelde zich als een vis in het water op de lang spelende baan en nestelde zich halverwege de middag met -5 hoog op het leaderboard.

Luiten leverde nergens een slag in en tekende dankzij birdies op de par-4 vijfde, zesde, tiende, twaalfde én een birdie op de par-3 veertiende - opvallend: hij maakte geen enkele birdie op een par-5 - voor een ronde in 66 slagen, twee slagen achter (voorlopig) koploper Pulkkanen die nog twee birdies meer maakte, en één slag achter nummer twee Sabbatini.

'Ik hou van dit soort banen. Het past bij mijn spel. Je moet fairways en greens raken hier, daar begint het mee, en als je dan op de greens wat putts maakt dan kan je een leuke score binnenbrengen', reageerde Luiten na afloop van zijn ronde voor de commentatoren van Sky.

Leaderboard

Op de Challenge Tour weerstond Daan Huizing de slechte weersomstandigheden in Ierland de eerste dag het beste. In een koud en nat Ierland opende de Soestenaar met een ronde in vijf onder par, een score waarmee hij zich na achttien holes gedeeld koploper mag noemen terwijl Darius van Driel (level par) en Robbie van West (+3) niet onder par wisten te openen.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport