Luiten op het nippertje door

Slechte tweede ronde breekt Nederlander net niet op
joost luiten

Als de koplopers Coetzee en Colsaerts om 11.55 afslaan voor hun derde ronde op Le Golf National, stapt ook Joost Luiten de tee op in het Frans Open. Niet als nabije achtervolger en vanaf dezelfde hole, maar vanaf hole 10, en als allerlaatste speler die het veld nog in kwam.

De kans dat de Nederlander al in trein op weg naar huis zat toen hij hoorde dat hij toch mee mocht doen in de tweede helft van het toernooi, is aanwezig. Luiten stapte na een lastige ochtend van de baan met een totaalscore van +3 en stond daarmee vrijwel de hele dag aan de verkeerde kant van de cutline en het was slechts omdat de amateurs die de cut haalden niet meetelden,voor de 65 spelers die naar het weekend mochten, en het in de middag minstens zo lastig speelde, dat hij als nummer 67 alnog doormocht.

Luiten beleefde, na een degelijke openingsronde (-2) een verschrikkelijke tweede ronde op een lastig spelend Le Golf National. Al voor de turn, Luiten begon op hole 10, had hij drie bogeys op de kaart, maar omdat hij ook twee birdies maakte, viel de schade nog mee.

Na de turn ging het echter goed mis. Slagen werden nergens meer gewonnen en met een dubbel bogey op tien en bogeys op vijf en negen voor een 76 (+5) leek zijn Frans Open erop te zitten. Totdat dus de laatste spelers in de baan alsnog slagen inleverden en de ranking werd geschoond. 

Om 11.55 start Luiten, samen met onder ander meer thuissspeler Dubuisson, vanaf hole 10, op twaalf slagen achter de kop van het veld, maar mét de onverwachte kans alsnog op hen in te gaan lopen. 

Leaderboard

Laatste nieuws