Luiten levert in na bliksemstart

Prima begin Nederlanders Qualifying School

joost luiten

Net al bij vrijwel alle andere toernooien waar Luiten de laatste maanden aan meedoet, staat hij in de buurt van de twintigste plaats, maar als net zo vaak dit seizoen zal het gevoel dat hij (veel) hoger had kunnen staan, overheersen.

Zowel in de eerste als in de tweede ronde, stond de Nederlandse nummer 1 er al snel goed voor, maar deed hij zichzelf met een moeizaam slot tekort.

In de eerste omloop op de Nedbank Golf Challenge stond Luiten voor de turn op -2, maar eindigde hij op level par, na twee late bogeys, goed voor een plek op de rand van de top-30.

Op de tweede dag begon Luiten nog veel beter aan de dag met birdies op twaalf en dertien en zelfs een eagle op de par-5 veertiende bij zijn op tien begonnen ronde. De bogey op vijftien deed daar weinig aan af, al helemaal niet toen hij na de turn doorging met het maken van birdies. Na de gewonnen slagen op twee en drie hield het echter op, en wat erger was, leverde hij veel van het gewonnen terrein met drie opeenvolgende bogeys weer in om uiteindelijk met -2 voor de dag (en dus de wedstrijd) van de baan te stappen. 

Leaderboard

Qualifying School

De weg naar een kaart op de Europese Tour is nog lang, maar na de eerste ronde staan drie van de vier deelnemende landgenoten er prima voor op Lumine.

Wil Besseling opende met -3 het beste (T16), Lars van Meijel begon met -2 (T31) nauwelijks slechter, terwijl ook Robbie van West met een ronde onder par (-1) prima uit de startblokken kwam (T50). Alleen Johannes Veerman opende niet onder par (+3)  en staat daarmee achter in het veld, maar ook voor hem geldt dat het toernooi nog maar net begonnen is.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport