Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Sterke start Luiten in Saoedi-Arabië

Landgenoot hoog op leaderboard

 

De Nederlandse nummer 1 trok zich op de eerste dag van het Saudi International niets aan van de voortdurende ophef over het feit dat de Europese Tour een wedstrijd organiseert in het bekritiseerde land; in elk geval op de golfbaan leek Luiten zich prima thuis te voelen.

Een goede eindrangschikking in het sterk bezette toernooi - vier spelers van de top-5 van de wereldranglijst zijn aanwezig - zou Luiten bijzonder goed uitkomen in zijn jacht op startbewijzen voor de toernooien waar alleen de hoger gerankte spelers aan mee mogen doen. Als nummer 78 van de wereld moet hij het vooralsnog doen met de kleinere toernooien, maar nog een vergelijkbare sprong als na de wedstrijd in Abu Dhabi twee weken geleden, en de top-50 kan zomaar daar zijn.

De weg is nog lang, maar de start van de Nederlandse nummer 1 was uitstekend.

Zowel de eerste als de tweede negen (Luiten begon zijn ronde op hole 10) maakte hij drie birdies. Voor de turn op de par-4 twaalfde, vijftiende en zeventiende, na de turn op de par-5 vierde, de par-4 zesde en de par-3 achtste met een mooie lange putt.

Dankzij twee ingeleverde slagen, op de par-4 veertiende en op de par-4 negende, zijn laatste hole van de dag nadat hij vanuit de greensidebunker geen up-and-down wist te maken, eindigde hij uiteindelijk op een dagtotaal van -4, een ronde in 66 slagen.

Waar hem dat aan het eind van de dag gaat brengen is nog afwachten - er zijn nog heel veel spelers in de baan - maar de start is voortvarend en biedt voldoende aanknopingspunten voor een goed vervolg van het toernooi.

Later meer

Leaderboard

Gerelateerd nieuws