Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Saxton heeft zicht op zege

Achterstand tot koploper te overzien voor ingaan laatste ronde

Bijna had Reinier Saxton zich naar een plek in de laatste flight van de dag gespeeld. Bijna, want een bogey op de slothole zorgden ervoor dat hij niet als gedeeld derde, maar als gedeeld vijfde aan de laatste ronde van het Belt & Road Colorful Yunnan Open 2018 begint.

In de met 350.000 dollar gedoteerde wedstrijd van de Challenge Tour staat de Nederlander na rondes in 71, 69 en 67 op een totaalscore van zes onder par. Dat is slechts drie slagen achter de Finse leider Koivu die met -9, in pas zijn vierde wedstrijd op het circuit, het veld achter zich moet zien te houden.

Niet alleen Saxton heeft goede vooruitzichten op een topnotering, ook Daan Huizing heeft nog veel om voor te spelen in de laatste ronde. 

De Soestenaar ging in de derde omloop rond in 68 slagen. Er waren bogeys op vijf en tien, maar dankzij birdies op een, vier, twaalf, dertien, achttien eindigde Huizing op drie onder par voor de dag.

Met nog een ronde te spelen staat Huizing ook voor de wedstrijd op drie onder par. Dat is vooralsnog goed voor de gedeeld veertiende plaats. Het gat met de top-10 bedraagt maar één slag.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws