Huizing met de besten mee

Nederlander net achter koploper in China

Lang zag het er naar uit dat Daan Huizing als een van de koplopers aan de tweede dag van het Foshan Open zou mogen beginnen. De nummer 51 van de Order of Merit was al lang en breed terug in het hotel toen Callum Tarren met -7 de beste score van de dag binnenbracht, al zal Huizing daar met zijn -6 niet echt van wakker liggen vannacht.

In het rijkst gedoteerde toernooi van het seizoen opende de Soestenaar Huizing met een foutloze 66. Met birdies op drie, vier, tien, dertien, vijftien en achttien, nestelde hij zich op de gedeeld tweede plaats van het leaderboard, en met die score legde hij de basis voor een goede week.

Met nog maar een paar toernooien voor de boeg is een goede uitslag meer dan welkom, terwijl een overwinning of een tweede plek het hele seizoen op zijn kop kunnen zetten.

Waar winnaars normaal gesproken een euro of twintigduizend bij mogen schrijven op de Challenge Tour, levert een zege deze week zomaar zeventigduizend euro op, terwijl ook een tweede plek enorme winst op de Order of Merit kan betekenen: van een plek buiten de top-50 kan zomaar een sprong gemaakt worden naar de top-15, en daarmee een sprong naar de Europese Tour. 

Ook Reinier Saxton begon onder par in China. Dankzij drie birdies en een bogey staat de Santpoorter vooralsnog gedeeld 23ste.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)