Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Moeizame start Van Dam

Nederlandse opent seizoen Symetra Tour in achterhoede

Anne van Dam (hier op archiefbeeld) richt haar pijlen dit jaar voornamelijk op de Symetra Tour. Het tweede niveau in Amerika biedt de beste kansen om een kaart voor de LPGA af te dwingen en biedt tegelijkertijd de kans te wennen aan het spelen op Amerikaanse banen.

Na de eerste ronde in het Florida National Charity Classic zal de conclusie zijn dat er nog veel werk te verzetten is, of anders in elk geval dat dit niet de start is waar de Arnhemse op hoopte.

De cutline mag vooralsnog op +2 liggen, en de omstandigheden niet gemakkelijk zijn, na een openingsronde in tachtig slagen (+8) bevindt Van Dam zich ver in de achterhoede op ruime afstand van de koplopers (-5) en het halen van de derde en laatste ronde.

Van Dam kwam tot haar score dankzij drie dubbele bogeys en drie bogeys, waardoor de ene birdie duidelijk niet genoeg was de schade ook maar enigzins herstellen. Opvallend aan de scorekaart van de Nederlandse: op de par-5 holes - normaal door haar lengte een grote kracht - maakte ze maar een birdie maar leverde ze wel vijf slagen in door een bogey en twee dubbele bogeys te maken.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws