Van Dam door sterk eindschot naar top-10

Hoogste eindklassering seizoen Nederlandse op Symetra Tour

anne van dam

Winnares Marta Sanz Barrio was met -13 niet meer te achterhalen, maar dankzij een uitstekende 68 in de slotronde schoof Van Dam op naar de gedeeld achtste plaats, haar hoogste klassering van het seizoen tot nu toe.

De Arnhemse speelde alle rondes van het toernooi onder par. Ze opende met een ronde in één onder par (twee birdies, een bogey), deed het op de tweede dag nog iets beter met twee onder par (vier birdies, twee bogeys), om tenslotte in de laatste ronde de meeste winst te boeken.

De eerste negen holes maakte Van Dam geen enkele birdie, noch leverde ze een slag in, maar na de turn vielen de putts dan toch. Er waren birdies op tien, elf, twaalf, vijftien en zestien, terwijl alleen op hole dertien een slag werd verloren.

De cheque van iets meer dan tweeduizend dollar zet nog weinig zoden aan de dijk in de jacht op een tourkaart, maar over het spel zal de Nederlandse zeker te spreken zijn: ze raakte tien van de veertien fairways en miste maar een green en met een gemeten langste drive van 333 yards verstevigde ze haar koppositie op de ranglijst van gemiddelde drives flink. 

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport