Franse victorie in Farmers Insurance Open

In Europa had Matthieu Pavon bijna tweehonderd toernooien nodig voor hij een overwinning te pakken had, als nieuwbakken lid van de PGA Tour lukte het al bij zijn derde start.

pavon

Het leven hangt van kleine momenten aan elkaar. Door zijn zege in het Spaans Open afgelopen oktober stelde de Fransman niet alleen zijn startbewijs in het slottoernooi van het voorbije seizoen veilig, hij ging daar ook nog eens van start met een kans op een plek bij de beste tien van de order of merit en dus een van de kaarten voor de PGA Tour. Lang zag het daar niet naar uit, maar dankzij een birdierun op de laatste holes verdrong hij Rasmus Hojgaard van de laatste plaats die recht gaf op een jaar speelrecht in Amerika.

'Eerlijk? Ik begon zonder verwachtingen aan dit seizoen', erkende Pavon na afloop van het door hem zo verrassend gewonnen Farmers Insurance Open. 'Ik was blij met de kans die ik kreeg maar ging zonder enige druk van start. Ik wilde alleen maar genieten van de kans die ik kreeg om me te meten met de beste spelers van de wereld.'

Hoewel het veld niet het allersterkste was, liet de Fransman zien zeker in staat te zijn om zich staande te houden op het sterkste circuit van de wereld. Even leek het er op dat hij zijn voorsprong in de laatste holes nog ging verspelen, maar met een paar goede herstelslagen en dito putts deed hij het onverwachtte. Met een totaal -13 bleef hij Nicolai Hojgaard één slag voor en verzekerde hij zich niet alleen van een verlengd verblijf op de PGA Tour, hij mag zich ook opmaken voor alle Majors en de resterende elevated events van het seizoen.

'Ik kan het nog altijd niet geloven', zei hij na afloop op de persconferentie.

Hij was de enige niet.

Tour
  • Pro Shots