Lage scores in Ras al Khaimah Championship geen probleem voor landgenoten

De koplopers in het emiraat staan na 36 holes op -14, met -9 sta je buiten de top-10, en de cut viel op -3. Dat laatste was geen probleem voor Daan Huizing (foto) en Johannes Veerman, naar de eerste twee mogen ze in het weekend op zoek.

huizing

Zo soepel als gisteren ging het bij lange na niet voor Daan Huizing. Meldde hij zich na de eerste dag van het niet al te sterk bezette toernooi nog brutaal in de bovenste regionen van het klassement na een fraaie -6, op de tweede dag liep het allemaal een stuk minder en zakte de nummer 74 van de Race to Dubai langzaam weg op het leaderboard.

Na een foutloze eerste omloop met zes birdies, tekende hij op de tweede dag van het Ras Al Khaimah Championship voor een rondje met drie birdies, één bogey en zelfs een dubbel bogey nadat hij op de par-3 vierde na een teeshot in de bunker nog drie slagen nodig had om de hole te voltooien. Met level par voor de dag en -6 voor de wedstrijd haalde hij evenwel ruim het weekend en heeft hij als 36ste de top-10 zeker nog in het vizier.

Dat laatste geldt ook voor Johannes Veerman en ook voor de Nederlandse Amerikaan gold dat het op de eerste dag stukken eenvoudiger ging dan op de tweede dag. Tekende hij donderdag nog voor een ronde in vijf onder par, vandaag bleef hij maar net onder par: na een dag met vier bogeys en vijf birdies kwam hij uit op -1 wat hem, net als Huizing, op een totaal van zes onder par bracht bij het ingaan van het weekend.

Voor beide Nederlanders geldt dat de kop van het veld al wel heel ver weg is. Waar broer Nicolai deze week de overstap maakte naar het Farmer Insurance Open op de PGA Tour (en daar na twee rondes tweede staat) bleef Rasmus Hojgaard in Europa en voert hij samen met Manuel Elvira met een totaal van -14 het veld aan, terwijl Callum Shinkwin en Thorbjorn Olesen met -13 een minimale achterstand hebben.

Tour
  • Golffile