Met deze veranderingen wil de DP World Tour zich onderscheiden

In een poging zich te onderscheiden van het financiële geweld op de PGA Tour voert ook de DP World Tour dit seizoen een aantal wijzigingen door. Er komen vijf 'global swings', een dubbele play-off als afsluiter en twee nieuwe bonuspools. Dit zijn de belangrijkste veranderingen.

Met deze veranderingen wil de DP World Tour zich onderscheiden

Met 44 toernooien in 24 landen mag de voormalige Europese Tour zich met recht een World Tour noemen. De spelers strijden voor een totale prijzenpot van $ 148,5 miljoen (exclusief de Majors) en een Race to Dubai bonuspool van $ 6 miljoen.

• Er zijn twee nieuwe toernooien: de Dubai Invitational en het Bahrain Championship. De vijf Rolex Series-evenementen blijven onveranderd en hebben het hoogste prijzengeld: $ 9 miljoen in Abu Dhabi, Dubai, Schotland en Engeland, en nog een miljoen extra bij de finale in Dubai.

Voor het eerst zijn er twee play-offs om de winnaar van de Race to Dubai te bepalen. Het Abu Dhabi Championship verhuist van januari naar november en hier verschijnt de top 70 van de jaarranglijst aan de start. De beste 50 spelers mogen vervolgens in het DP World Tour Championship in Dubai vechten om de hoofdprijs. Net als dit seizoen verdient de top 10 een kaart voor de PGA Tour 2025.

De eerste acht maanden staan er vijf 'global swings' op de agenda, die allemaal een eigen ranking hebben. De kampioen van elke swing krijgt $ 200.000 uit de bonuspool van $ 1 miljoen en plaatst zich voor de nieuwe 'Back Nine Series'. De beste tien spelers van de Race to Dubai na het Danish Golf Championship (25 augustus) mogen nog eens $ 1 miljoen verdelen, mits ze minimaal acht toernooien hebben gespeeld (exclusief de Majors).

In het tweede deel van het seizoen, de 'Back Nine', staan historische opens in Engeland, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Schotland op het programma. Hier mag ook de top 15 van de FedEx Cup aan meedoen, waarmee ze zich voor de seizoensfinale kunnen plaatsen. De top 110 van de Race to Dubai aan het eind van deze serie in oktober verdient speelrecht voor de DP World Tour 2025.

Tour
  • Golfsupport