Vrije val op Mauritius

Noch Daan Huizing, noch Lars van Meijel was in goeden doen op dag drie van het Mauritius Open.

Daan Huizing

Huizing had de twijfelachtige eer om met een 80 de slechtste score van de dag te hebben op de par-72 La Réserve course van de Heritage Golfclub voor een totaal van +7. Daarmee zakte hij naar de 65ste en allerlaatste plaats in het klassement na 54 holes.

Daan Huizing (foto boven) maakte weliswaar twee birdies, maar ook vier bogeys, twee double b0geys en – op de par-4 negende – een viervoudige bogey. Het is pas de vierde keer dat de Nederlandse nummer twee op het hoogste niveau een 80 of hoger maakte. Eind 2022 was er een 81 op Leopard Creek, in het Alfred Dunhill Championship.

Ook Lars van Meijel was niet scherp. Hij zakte door een 75 niet minder van 21 plaatsen en is nu met drie onder 34ste. Van Meijel maakte zes birdies, vier bogeys, een double én een triple bogey.

Louis Oosthuizen won afgelopen maandag het Alfred Dunhill Championship. Hij heeft zondag een kans om zijn tweede zege in zeven dagen te behalen. De Zuid-Afrikaan – mede-architect van de baan in het zuiden van Mauritius – ging in 65 slagen rond om met veertien onder een slag voorsprong te hebben op zijn landgenoot Jacques P. de Villiers, een nondescript golfer uit Bloemfontein die in wedstrijden van de Europese Tour nooit hoger eindigde dan 26ste.
Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 8.30 uur tot ongeveer 13.30 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl