Van Meijel bij beste tien

Een goed begin van Van Meijel in het met 1,2 miljoen gedoteerde AfrAsia Bank Mauritius Open. Titelverdediger Antoine Rozner nam de leiding.

Lars van Meijel

Lars van Meijel (foto boven) liet donderdagmiddag een strakke 67 (-5) noteren om op plek acht te belanden. De Brabander, die afgelopen maandag nog op de reservelijst stond, maakte een eagle, zes birdies en drie bogeys.
Daan Huizing zal vrijdagochtend vroeg flink in de bus moeten blazen want anders begint zijn kerstvakantie twee dagen eerder dan gepland.
Huizing speelde de eerste achttien holes van het AfrAsia Bank Mauritius Open in 70 slagen – het resultaat vijf birdies en drie bogeys. Daarmee staat Huizing in het klassement na dag een vooralsnog op de gedeelde 59ste plaats

Er werd goed gescoord op de splinternieuwe par-72 La Réserve baan van het Heritage Resort in het zuiden van het hoofdeiland. Daarom zou de cut wel eens op drie of vier onder kunnen komen te liggen.

Antoine Rozner won het Mauritius Open twaalf maanden geleden met – 19 (en een voorsprong van vijf slagen) op Mont Choisy en hij eindigde in december 2019 na een verloren play-off op de andere baan van Heritage als tweede. Hij werd ook al een keer zevende. Rozner is in de dertien rondjes die hij in het Mauritius Open speelde liefst 62 onder par.

Nu voert de 30-jarige Fransman de ranglijst weer eens aan. Hij kwam met een eagle en tien birdies tot een 62 (-10) en vestigde en passant een nieuw baanrecord. Overigens: vorig jaar stond Antoine Rozner na de openingsronde slechts 26ste.
De uit Parijs afkomstige Rozner, die al drie zeges op de DP World Tour op zijn naam heeft gebracht, staat na de eerste ronde toch maar één stroke voor op de 38-jarige Paul Waring. De Engelsman, die niet eerder meedeed op Mauritius, was in de 307 wedstrijden die hij op de DP World Tour speelde slechts één keer succesvol. In 2018 Waring in Zweden het Nordea Masters.

Afgelopen maandag won Louis Oosthuizen op Leopard Creek het Alfred Dunhill Masters. Hij reisde toch af naar Mauritius omdat hij mede-architect van La Réserve is. Oosthuizen liet op dag één een 68 (-4) noteren.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 9.30 – 14.30 uur rechtstreeks uit

Tour
  • Golfsupport.nl