Rahm naar LIV Golf

Al zijn eerdere uitspraken ten spijt zwicht de Spaanse nummer 3 van de wereld toch voor de honderden miljoenen oliedollars.

rahm

'Wat zou ik moeten met zoveel geld? Mijn leven zou écht niet anders worden.'

'Shotgungolf over drie dagen...voor mij is dat geen golf.'

'Ik wil spelen tegen de beste spelers in de wereld in een format dat al meer dan een honderden jaren zijn kracht heeft bewezen.'

'Mijn hart ligt bij de PGA Tour.'

Het zijn zomaar een paar van de uitspraken die Jon Rahm de afgelopen maanden deed als het onderwerp LIV ter sprake kwam. Als zijn naam in verband werd gebracht met het Saudische circuit, en dat gebeurde bij herhaling, reageerde hij altijd zonder omhaal in het nadeel van LIV Golf.

De 29-jarige Spanjaard toonde zich een fanatiek tegenstander van het rebellencircuit maar zwicht nu alsnog voor de honderden miljoenen dollars die hem voor werden gehouden.

Uiteindelijk heeft iedereen zijn prijs.

Bij het interview dat hij na het tekenen van de meerjarige overeenkomst gaf sprak hij de woorden die alle mannen voor hem ook spraken. Dat het goed was voor zijn familie, dat hij het deed om de sport te helpen groeien en zelfs dat hij het deed om een groter publiek te bereiken. Vooral dat laatste is op zijn minst een opvallende uitspraak omdat de wedstrijden van het circuit nog altijd nauwelijks ergens te zien zijn.

Nadat eerder vooral spelers die al over hun hoogtepunt heen waren tekenden bij LIV Golf – enkele uitzonderingen daargelaten – is de handtekening van de 11-voudige PGA Tour- en 10-voudige DP World Tour-winnaar een enorme slag voor het circuit en een zware tegenslag voor de Tours die hij achterlaat. Zeker ook omdat Rahm zelf zijn team samen mag stellen en daarvoor direct de namen van Tony Finau en Tyrrell Hatton rondgingen.

Hoewel exacte cijfers niet werden gegeven heeft de overname van Rahm de geldschieters tussen de 450 en 600 miljoen dollar gekost waarmee Rahm in één klap een van de allerduurste sporters ter wereld is geworden.

De overstap van Rahm zal de onderhandelingen over het 'framework agreement' dat voor de komende weken op de rol stond niet gemakkelijker maken.

Tour
  • Golfsupport