Van Driel struikelt over de drempel

Met een slecht slot zakte de enige Nederlander in het veld van het Alfred Dunhill Championship uit de top-10 naar de gedeelde 36ste plaats.

Darius van Driel

Met nog vier holes te gaan op dag een van het met 1,5 miljoen gedoteerde kampioenschap stond Van Driel op vijf onder. Dat was goed geweest voor een gedeelde vierde plaats.

Maar hij finishte met een birdie – dat nog wel – maar ook met twee bogeys en een double bogey.
Die maakte Darius van Driel op de negende – een notoire ‘lastpost’ van de par-72 baan van Leopard Creek – en liet een 70 noteren.
De nummer 429 van de wereld staat daarmee dus net in de top-40 van het tussenklassement. Hij maakte een eagle en zes birdies. Er had met andere woorden wel wat meer voor hem in het vat gezeten.

Het was donderdag niet overdreven moeilijk scoren op de baan die aan de zuidkant van het Kruger Park ligt.
Van de 156 spelers bleven er 68 onder par en de gemiddelde score was 72,36 – een fractie boven par.

De leiding is in handen van een regelrechte outsider: de Engelsman Robin Tiger Willams. Omdat hij werd geboren in Zuid-Afrika speelt de 22-jarige ook voor dat land.
Williams, 924ste op de wereldranglijst, liet een 65 noteren – het gevolg van acht birdies en slechts één bogey. Hij heeft met zeven onder een slag voorsprong op zijn talentvolle landgenoot Jayden Schaper en de Spanjaard Elvira. Niet Nacho, die een paar jaar geleden in Wales won, maar zijn jongere broer Manuel. Hij promoveerde een paar weken geleden van de Challenge Tour naar de DP World Tour.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl