De favoriete vijf van Joost Luiten

Topgolfers kunnen op nagenoeg elke baan uit de voeten. Wekelijks spelen ze op een andere baan, maar ook zij hebben zo hun voorkeuren. Dit zijn de lievelingsbanen van Nederlands beste golfer van het land

leopard

Leopard Creek

Hoewel hij er deze week in verband met het aanstaand vaderschap niet bij is in het Alfred Dunhill Championship noemt hij de baan waarop het toernooi in Zuid-Afrika gespeeld wordt zonder een seconde twijfel als zijn favoriet. 'Leopard Creek staat wel op 1. Het is niet alleen een goede golfbaan, de locatie is natuurlijk ook geweldig. Ik ben dol op Zuid-Afrika en Leopard Creek steekt er echt met kop en schouders bovenuit.

Winston Links

We spelen er helaas geen toernooien maar ik ben altijd ontzettend enthousiast over WinstonGolf en dan met name de WinstonLinks. De WinstonOpen is óók een mooie baan, maar de WinstonLinks is echt een heel bijzondere baan. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden om er eens een weekendje heen te gaan.

Augusta National

Natuurlijk moet ik deze baan noemen, al doe ik dat wel met een kanttekening. Augusta National is geweldig, maar als je hier elke week je rondjes zou moeten spelen denk ik dat je knettergek wordt. Het is dat de Masters hier gespeeld worden, je er daarom niet zo vaak komt, en de baan omgeven is met zo ontzettend veel historie, maar anders? Ik zat als klein jochie voor de tv en genoot van de plaatjes en hoop er snel weer eens te spelen ook.

Hilversumsche Golf Club

We hebben in Nederland echt mooie golfbanen. Dat beseffen we misschien niet vaak genoeg. Ik ben dol op bosbanen zoals Wentworth, banen waar het decor mede de tactiek bepaalt. Niets ten nadele van linksbanen, maar ik vind zo'n omgeving gewoon veel inspirerender dan een open vlakte. Een baan als de Hilversumsche is echt top.

The Dutch (en Kennemer G&CC)

Waar ik op de Hilversumsche wisselende resultaten heb behaald, blijven The Dutch en de Kennemer altijd de banen waar ik het KLM Open won. Alleen al om die reden zullen ze altijd een bijzondere plek bij me hebben.

Banen & Reizen
  • Golfsupport