Niet de gedroomde start

Met een triple bogey op de slothole kwam Lars van Meijel op dag 1 van het Australisch PGA Championship tot een 75.

Lars van Meijel

Met die openingsscore in het eerste toernooi van het seizoen 2024 van de DP World Tour staat de Brabander gedeeld 139ste in het klassement. Na zeventien holes stond Van Meijel ongeveer 91ste.

Als hij vrijdag alsnog de cut wil halen dan is een 64 of 65 noodzakelijk op de par-71 baan van Royal Queensland bij Brisbane.

Lars van Meijel (foto boven) slaagde er tijdens de Qualifying School van vorige week niet in om een ‘volle’ kaart voor 2024 te veroveren. Net als afgelopen seizoen is hij nu vooral aangewezen op de Challenge Tour. In een week als deze – met twee toernooien – kan Van Meijel wel meedoen op het hoogste niveau.

De Spanjaard Joel Moscatel nam in de eerste ronde met een 63 (-8) brutaal de leiding. Net als Van Meijel miste de 25-jarige nummer 1162 van de wereld tijdens de Qualifying School de cut.

Moscatel speelde afgelopen seizoen vooral op de Alps Tour. In de Grand Final werd hij achtste.

Topfavoriet en titelverdediger Cameron Smith liet een teleurstellende 73 noteren. Min Woo Lee is daarentegen keurig tweede na een 64. Adam Scott (66) staat vierde. De Europese topspelers Adrian Meronk (68) en Robert MacIntyre (69) zijn gedeeld 16de en gedeeld 32ste.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdagochtend vroeg van 3.30 uur tot 7.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl