Woods klaar voor rentree

De laatste keer dat Tiger Woods in wedstrijdverband op de golfbaan stond was tijdens The Masters van afgelopen april. Zijn rentree is echter aanstaande. De voormalig nummer 1 zette zijn naam op de startlijst van zijn eigen Hero World Challenge

tiger woods

Een bijna vijftigjarige golfer die ruim elf maanden niet speelde, die op de wereldranglijst ruim buiten de top-1000 staat en die bovendien van schroeven en moeren aan elkaar hangt kondigde afgelopen weekend zijn rentree aan en de golfwereld reageerde zoals je kon verwachten.

Vol vreugde en verwachting.

Spelers van naam solliciteerden openlijk naar de functie van caddie tijdens het toernooi. Bookmakers slingerden direct quoteringen voor een eventuele zege op hun website. En snelle rekenaars becijferden dat als Woods de beste is in het twintig man tellende veld hij een sprong kan maken naar de rand van de top-150 op de wereldranglijst.

Is het reëel ook maar iets te verwachten van Woods die nog niet zo heel lang geleden aangaf nog altijd nauwelijks te kunnen lopen, voor wie een vlucht naar Rome - om Team USA te steunen tijdens de Ryder Cup - een te grote opgave was? Natuurlijk niet. Maar als zijn aankondiging, en de reactie daarop, één ding duidelijk maakt dan is het dat Woods er nog altijd te doet in de golfwereld.

Tour
  • ProShots