NGF-directeur Jeroen Stevens neemt ontslag

Stevens wacht de uitkomst van het onderzoeksrapport betreffende beleids- en communicatie zaken niet af. Niet omdat dat rapport mogelijk negatief is, wel omdat volgens hem het plezier en de energie uit zijn werk zijn gehaald.

Jeroen Stevens

Jeroen Stevens trad in maart 2009 aan als directeur van de Nederlandse Golf Federatie. Hij had intern al de intentie uitgesproken om in ieder geval tot en met 2026 aan te blijven en dus het hele proces rond de Solheim Cup op Bernardus mede aan te sturen.

Vandaag, vrijdag 10 november, maakte Stevens echter bekend dat hij zijn functie per direct neerlegt. Adjunct Danielle Wallet zal zijn taken tot de benoeming van een opvolger waarnemen.

Wel zal Stevens ‘tot in ieder geval 1 maart 2024 de NGF ondersteunen bij een goede overdracht’.

Jeroen Stevens heeft zich volgens de NGF ingezet voor de ontwikkeling van de golfsport in de gehele breedte: ‘in zijn periode als directeur is het aantal golfers flink toegenomen en momenteel telt Nederland 430.000 golfers. Daarnaast is de NGF gegroeid tot een sterke organisatie met zestig medewerkers. Een recent succes van Jeroen is het binnenhalen van de Solheim Cup in 2026, een mooie afsluiting van zijn carrière bij de NGF.’

Stevens is altijd een bevlogen ‘golfman’ geweest en gebleven – ook voor zijn benoeming tot directeur. Hij was in 2006 samen met coach Chris van der Velde en captain Gordon Machielsen begeleider van het mannenteam (Luiten, Sluiter en Besseling) dat in Zuid-Afrika de wereldtitel behaalde.

Stevens: ‘Die enorme passie voor mijn werk voor de NGF is geluwd, toen er op 2 augustus jongstleden onverwacht een aantal meldingen over mij via het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) zijn binnengekomen. Dit wordt gelukkig objectief onderzocht, maar het voorval heeft bij mij wél alle plezier en energie uit mijn werk gehaald. Daarom heb ik besloten mijn functie neer te leggen’, zegt hij tegen de website van de NGF.

Dat onderzoek wordt uitgevoerd door Unravelling Onderzoek & Advies. Mogelijk worden de uitkomsten hiervan begin december aan het bestuur van de NGF gepresenteerd.

Wat de klachten over Stevens en een andere NGF-medewerker inhouden, is niet bekend. Afgelopen zomer meldde de Federatie dat het om meldingen betreffende communicatie- en beleidszaken zijn.

Op een recente vraag van Golfers Magazine wat de opdracht aan Unravelling Onderzoek & Advies luidt, werd alleen gezegd dat daar door de NGF geen mededelingen over worden gedaan.

Nieuws
  • Golfsupport.nl