Van Meijel stijf onderaan

Hij had een goede week nodig om zijn kansen op promotie naar de Europese Tour in leven te houden, maar halverwege de Grand Final van de Challenge Tour staat Lars van Meijel onderaan het leaderboard.

Van Meijel stijf onderaan

De omstandigheden zijn verre van makkelijk op een extreem winderig Mallorca. Gisteren werd het spel zelfs stil gelegd omdat het zo hard woei. Slechts vijf van de 45 spelers wisten op de openingsdag onder par te duiken en vandaag waren dat er niet meer dan zestien.

Onder hen vinden we niet de enige Nederlander in de seizoensfinale van de Challenge Tour. In de eerste ronde stopte de teller bij Lars van Meijel pas na 79 slagen en vandaag had hij er 77 nodig. Met een totaal van +12 staat hij daarmee treurig onderaan het leaderboard.

Spanning? Gebrek aan vorm? Niet helemaal fit? Het maakt niet uit, in deze fase van het seizoen tellen alleen de harde cijfers.

Het lichtpuntje is klein: er is deze week geen cut en de komende twee ronden kan het alleen maar beter worden. Hopelijk.

Dat zal dan voor het zelfvertrouwen zijn, want een topnotering lijkt volstrekt kansloos. En daarmee is ook promotie naar de Europese Tour via deze weg uit het zicht verdwenen. Van Meijel stond voor deze week 34ste op de jaarranglijst en moet bij de eerste twintig eindigen om speelrecht te veroveren. De kans daarop was klein en is nu helemaal verkeken.

Net als bij Darius van Driel en Wil Besseling wacht hem nu de gang naar Qualifying School*.

In de bovenste regionen van het leaderboard wordt het nog hard geknokt om uiteindelijk in die zo belangrijke top twintig van de jaarranking te komen.

(*Dit weekend proberen meerdere Nederlanders zich via de tweede prekwalificatie op vier Spaanse banen ook voor de Final Stage van Q-School te plaatsen. Klik hier voor de tussenstanden.)

Tour
  • Golfsupport