Doek valt voor Darius

Hij miste in Qatar de cut op één slag en is zijn volle kaart kwijt. Besseling redde het, maar hem wacht zaterdag en zondag een enorme klus.

Darius van Driel

Darius van Driel maakte vrijdag birdies op de laatste drie holes om op -2 te komen. Lang leek dat voldoende om de cut te halen en de kans te hebben om met goed spel in het weekeinde alsnog zijn speelrechten te verlengen.

Maar de omstandigheden waren zaterdagochtend ideaal voor de spelers die hun tweede ronde afmaakten. Vrijdag was al duidelijk dat Huizing wel de cut ging halen en dat zijn tourkaart veilig is.

Gevolg: de cut ging naar drie onder par (stand en live scoring).

Van Driel moet nu van 10 – 15 november op de Infinitum Golfclub bij het Spaanse Tarragona meedoen aan de beslissende fase van de Qualifying School.

Wil Besseling redde het wel, maar na een 69 staat hij met -3 53ste. De Noord-Hollander moet in de top-5 eindigen om zijn kaart te redden. Een plek bij de beste dertig zorgt er in ieder geval voor dat Besseling de tweede prekwalificatie van volgende week (2 – 5 november) ontloopt.

Deze scenario’s zijn natuurlijk onder voorbehoud, omdat de resultaten van andere spelers hier invloed op kunnen hebben. Feit is wel dat Besseling laag, heel laag moet gaan.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag vanaf 10.30 uur rechtstreeks af.

Tour
  • Golfsupport.nl